I dag var store 'jule-dag'. Der blev lavet adventskrans og juledekoration til kalenderlys. Julebagningen bliver først næste weekend, så jeg kan stadig nå at få fat i noget malt til at bage med... skal bare lige have fundet en opskrift :)
Den vigtige begivenhed søndag var selvfølgeligt ikke frokosten, men at der blev smagt på Juleøllet til frokosten!
Den havde nu ligget på flaske, ved stuetemperatur, i én uge. I opskriften stod der godt nok, at den skulle lagre 'i nogle uger', men der var jo nok at tage af, så den skulle smages.
Det var den bedste øl jeg endnu har brygget og smagt. Men, den var ikke klar. Stadig en svag smag af gær og en noget tynd smag af øl. Smagen af krydderierne var fint afstemt og der var en vis sødme, som der jo næsten skal være i en juleøl. Om den sødme gæres væk i løbet af den næste uge eller to må tiden vise, jeg tror/håber det ikke. Der var helt klart også en begyndende god ølsmag.
Det var helt sikkert bedre end mine smagninger af min første west coast pale ale. Men min pale ale har jo også været lagret mest (for) koldt, jeg har ikke smagt den siden den er kommet op i varmen.
Næste weekend skal der selvfølgeligt smages igen :) Selv om jeg ikke regner med, at den er helt færdig.
Mon den når at blive færdig inden jul??
søndag, november 26, 2006
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar