Så var det tid til at smage på min West coast pale ale igen. Jeg håbede på, at den nu var gæret færdig på flasken.
Det var den ikke......
Nå, tja, tjo, den var da ikke gæret færdig..... vel?? Den havde ligget på flasker i 2 uger og den smagte stadig noget af gær. Der var dog kommet en begyndende øl-smag, ikke helt nok, men den smagte faktisk af noget denne gang. Altså af noget godt, sammen med gær smagen!
Det var jo ikke helt, hvad jeg havde forventet, så jeg kiggede lidt mere i 'manualen'. HOV, der stod jo at øllet skulle gære færdigt ved stuetemperatur. Nå ja, det var jo stadig den samme gær, der skulle gære det færdigt, den var jo aktiv ved stuetemperatur (20 - 26 grader). Jeg havde jo sat alt øllet i 'kælderen' hvor temperaturen er 10-12 grader. Kælderen er et køkkenskab hvor bunden er sænket ½ meter under gulvhøjde.
Så kunne det ellers nok være, at jeg fik flyttet øllet! Både min West coast pale ale og min julebryg!
Vi har et åbent skab i køkkenet, hvor et thermometer afslørede, at der er 21 grader. Det blev fyldt med flasker, så der skulle kun stå 4 flasker i hjørnet på køkkenbordet :)
Nu er det så bare at vente..... igen..... jeg glæder mig..... stadig :)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar